Новини

Шофьори, наблюдават ви отгоре! Испанците инвестираха в десетки дронове, за да контролират пътищата

Публикувано на: сряда, 21 юли, 2021

39 безпилотни летателни апарата бяха разпространени в цялата страна от испанската Генерална администрация за движение (DGT – General Dirección General de Tráfico). Някои от тях имат функцията на оптично и цифрово увеличение и дори автоматично проследяване на автомобила.

Безпилотните апарати ще проследяват движението по пътищата, където инцидентите се случват най-често или които са особено често използвани от незащитени участници в движението, т.е. велосипедисти.

С тяхна помощ контролерите ще проследяват безразсъдно шофиране, превишена скорост и (и може би, преди всичко) използване на мобилни телефони по време на шофиране. Последното нарушение е 12%. от всички открити до момента нарушения на безпилотни летателни апарати.

Бързо и високо
Дронът се управлява от двама души – единият отговаря за контрола по време на полета, а другият управлява камерата, с която е оборудван дрона.

И може да бъде наистина ефективно. Някои от дроновете, използвани в Испания, имат x40 оптично увеличение, x6 цифрово увеличение и могат автоматично да проследяват превозни средства на пътя, съобщава diariodetransporte.com.

Всички те ще летят на височина 120 метра със скорост до 80 км / ч. Времето за полет е 40 минути, но след връщане на земята е достатъчно да смените батерията и дронът може да продължи да лети.

Къде можете да ги намерите?
Дроновете ще „служат“ в цялата страна, с изключение на Страната на баските и Каталуния. Два екземпляра ще отидат на:

Ла Коруня,

Сарагоса,

Валядолид,

Севиля,

Малага,

Валенсия,

Кантабрия,

Астурия,

Естремадура.

По три за Балеарските и Канарските острови.

На свой ред останалите 15 ще отидат до основната база в Мадрид и ще бъдат използвани не само в столичния район, но и като подкрепа за горното.

Припомняме, че в Испания безпилотни летателни апарати, предназначени за наблюдение на трафика, се използват от 2018 г.

През това време DGT е прелетял 500 часа, проследил е 55 000 превозни средства и е установил над 600 нарушения, “съобщава испанският портал.

Информация и снимка: trans.INFO


Bulgartrans Ltd. - International Transport.

Свържете се с нас

Свържете се с нас

Попълвайки този формуляр, съм наясно, че предоставям гореописаните лични данни с цел обратна връзка с мен. *
reCAPTCHA