Новини

Трафикът на българските гранични контролно-пропускателни пунктове към 06.00 часа на 19.11.2020 г.

Публикувано на: четвъртък, 19 ноември, 2020

Трафикът на българските гранични контролно-пропускателни пунктове към 06.00 часа на 19.11.2020 г.

На границата с Република Гърция:

Трафикът е интензивен на ГКПП-Кулата,на вход и изход за товарни автомобили.

Във връзка с усложнената обстановка от COVID-19, от 21 до 5 часа гръцките гранични власти няма да пропускат през ГКПП „Промахон“ на влизане в Гърция чужди граждани с леки автомобили и автобуси. Ще бъдат пропускани само гръцки граждани, които ще изчакват на паркинга след граничния пункт до 05.00 ч. Ограничението ще продължи до 17.11.2020 г. Товарните автомобили ще преминават без промяна, както досега.

През ГКПП „Илинден“ – „Ексохи“ се пропускат само товарни автомобили с един водач след представяне на QR код.

На влизане в Гърция през ГКПП „Маказа“ могат да преминават гръцки граждани и чужди граждани с гръцки разрешителни за пребиваване с QR код, получен не по-късно от 24 часа преди влизането в Гърция и отрицателен PCR тест, направен не по-късно от 72 часа от времето на пътуване и преведен на гръцки или английски език. Тези граждани няма да се пропускат от 23 ч. до 7 ч. в двете посоки.
Водачи на товарни автомобили до 3,5 тона, извършващи международен превоз на стоки и товари през ГКПП „Маказа“, се допускат за влизане в Гърция с QR код по всяко време на денонощието.

През ГКПП „Капитан Петко войвода“- „Орменион“ гръцките гранични власти пропускат само товарни автомобили.
През ГКПП „Ивайловград“ – „Кипринос“ и ГКПП „Златоград“ не се пропускат в двете посоки никакви превозни средства.

На границата с Румъния:

Трафикът е интензивен на ГКПП-Русе и ГКПП-Видин,на изход за товарни автомобили.
От 00:00 часа на 03.11.2020 г. влизащите на територията на Румъния от България, независимо от гражданството, трябва да представят документ с отрицателен резултат на PCR тест, направен не по-късно от 48 часа. Влизащите в Румъния, които не предоставят такъв документ, се поставят под карантина за 14 дни на посочено от тях място за пребиваване. За транзитно преминаване без PCR тест ще бъдат допускани лица, притежаващи документи за пребиваване в друга държава-членка на Европейския съюз, които ще напуснат територията на страната до 24 часа. Ограничението не се отнася за транспортен персонал, ангажиран с превоз на пътници, товари и стоки, официални длъжностни лица, погранични работници, медицински специалисти, участници в международни спортни и културни събития, пътуващи с цел обучение.

Временно е преустановено от румънска страна преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските „Кайнарджа“ и „Крушари“. Транзитните товарни автомобили могат да преминат българо-румънската граница само през ГКПП „Русе“ и ГКПП „Видин“. Товарните автомобили, които превозват стоки от и за Румъния, може да преминават и през останалите функциониращи пунктове на българо-румънската граница.

На границата с Република Сърбия:

На ГКПП Калотина, трафикът е нормален.
Българските граждани, които влизат на територията на Сърбия, трябва да представят задължително отрицателен PCR-тест, не по-стар от 48 часа, издаден от национална референтна лаборатория. Ако преминават транзитно, могат да влязат в страната без да притежават отрицателен тест.

На границата с Република Северна Македония:

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.
Българските граждани могат да пътуват до Република Северна Македония без ограничения.

На границата с Република Турция:

От 04.30 ч на 19.11.2020 е преустановена пропусквателната дейност на ГКПП Капитан Андреево и ГКПП Лесово за товарни автомобили на вход и изход от турските гранични власти.

Повече информация за ограничения при пътуване в чужбина може да се получи от МВнР:https://www.mfa.bg/bg/customnews/main/24736

и телефони +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56;

Информация и снимка: МВР, Дирекция „Пресцентър и връзки с обществеността“


Bulgartrans Ltd. - International Transport.

Свържете се с нас

Свържете се с нас

Попълвайки този формуляр, съм наясно, че предоставям гореописаните лични данни с цел обратна връзка с мен. *
reCAPTCHA