Новини

Литва възобнови работата на три ГКПП на границата с Беларус, включително и за камиони

Публикувано на: вторник, 13 април, 2021

Литва прие предложението за отваряне на пунктовете. От 12 април към функциониращите пунктове на белоруско-литовската граница са добавени още три.

Преминаването на беларуско-литовската граница ще бъде възобновено на три контролно-пропускателни пункта: Vidzy-Tveryachus, Losha-Shumkas и Lyntupy-Papyalakis. Трябва да се отбележи, че в тях ще важат определени ограничения. Това съобщават от Асоциацията на Бамап.

Vidzy-Tveryachus и Losha-Shumkas могат да пресичат, с изключение на коли, празни камиони. На ГКПП Lyntupy-Papyalakis е предназначен само за камиони , превозващи обемисти или тежки товари, с подходящо разрешение.

През ноември 2020 г. започна модернизацията на най-голямата станция Kamenny Log-Medininkai. Поради продължаващата реконструкция, неговата производителност намалява и не е възможно да се транспортират обемисти и тежки товари.

За това беше открит контролно-пропускателният пункт Lyntupy-Papyalakis, чрез който с разрешението на литовския отдел за пътища ще бъде възможно транспортирането на стоки с ширина до 5,6 м и неограничена височина .

Припомняме, че след въвеждането на карантина през 2020 г. броят на контролните пунктове на границата с Литва беше намален през март. Досега са открити само Kamenny Log-Medininkai, Kotlovka-Lavorishkes, Benyakoni-Shalchininkai и Privalka-Raigardas).

Информация: speditor.net

 


Bulgartrans Ltd. - International Transport.

Свържете се с нас

Свържете се с нас

Попълвайки този формуляр, съм наясно, че предоставям гореописаните лични данни с цел обратна връзка с мен. *
reCAPTCHA