Новини

Великобритания – промени в изискванията за тестване при пътувания до Франция

Публикувано на: вторник, 23 февруари, 2021

Считано от 22 февруари 2021 г., има промени в изискванията за тестване на шофьорите, които се връщат във Франция от Обединеното кралство. Налице са следните две важни промени:

– шофьорите извършващи двупосочно пътуване, които се връщат от Обединеното кралство във Франция и са прекарали по-малко от 48 часа в Обединеното кралство, не трябва да разполагат с отрицателен тест за коронавирус преди излизането им от Великобритания. Операторите на Ламанша ще предоставят на водачите доказателства за времето им на пристигане във Великобритания. Водачите ще трябва да го покажат при проверките за обратното пътуване.

– френските власти ще приемат като доказателство отрицателен тест за коронавирус, направен в Ирландия, ако тестът е не по-стар от 72 часа преди отпътуване от Обединеното кралство към Франция.

За превозвачите в Обединеното кралство или тези, които прекарват повече от 48 часа във Великобритания, изискванията за тестване остават непроменени.

Безплатното тестване е достъпно на местата за информация и съвети, които можете да видите тук: https://www.gov.uk/guidance/haulier-advice-site-locations

Източник: www.gov.uk

Снимка: Интернет


Bulgartrans Ltd. - International Transport.

Свържете се с нас

Свържете се с нас

Попълвайки този формуляр, съм наясно, че предоставям гореописаните лични данни с цел обратна връзка с мен. *
reCAPTCHA